06.10.2021

Перешкоджання роботі журналістів програми «Схеми» - прокуратура погодила повідомлення про підозру двом службовим особам банку

                                                                                   

Голосіївською окружною прокуратурою міста Києва у межах провадження, розпочатого за фактом перешкоджання законній професійній діяльності журналістів програми «Схеми» погоджено повідомлення про підозру двом службовим особам банку за ч. 1, 3 ст. 171 КК України.
 
6 жовтня 2021 року з метою здійснення вказаних процесуальних дій представники окружної прокуратури та органу дізнання Голосіївського управління поліції прибули до банку. За словами керівництва банку, вказані особи не перебувають за робочими місцями, одна з цих осіб склала службові повноваження, інша - написала заяву про звільнення.
 
Причин відсутності вказаних осіб на робочих місцях адміністрація банку не повідомила або вона не володіє цією інформацією.
 
Наразі вживаються заходи для встановлення місцезнаходження цих осіб для вручення підозр особисто.
 
Слідчі та процесуальні дії у кримінальному провадженні тривають.
 
Нагадаємо, 4 жовтня 2021 року за заявою журналістів програми «Схеми» розпочато кримінальне провадження за фактом перешкоджання журналістській діяльності з боку службових осіб одного із банків під час запису інтерв’ю.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1873