07.10.2021

Судитимуть чоловіка, який вчинив розпусні дії відносно двох 9-річних дівчат у ліфті

                                                                                 

Ювенальними прокурорами Оболонської окружної прокуратури м. Києва скеровано до суду обвинувальний акт відносно 50-річного мешканця столиці, який наприкінці серпня 2021 року вчинив розпусні дії щодо малолітніх дівчат та обікрав одну із них (ч. 2 ст. 156, ч. 2 ст. 186 КК України).
 
Згідно з матеріалами обвинувачення, чоловік помітив двох 9-річних дівчат, які прогулювалися по вулиці та став за ними слідкувати.
 
Зайшовши вслід за дітьми до ліфту будинку, у який вони зайшли, та переконавшись у відсутності сторонніх осіб, чоловік вчинив відносно малолітніх потерпілих розпусні дії сексуального характеру.
 
Крім того, чоловік погрожуючи застосуванням насильства, відібрав у одної з потерпілих кишенькові гроші.
 
За клопотанням прокуратури обвинувачений перебуває під вартою.
 
Обвинуваченому загрожує покарання від 5 до 8 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.
 
Слідство триває.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2046