07.10.2021

Правоохоронці проводять огляд на будівництві Подільського мосту із залученням експертів та водолазів

                                                 

Подільська окружна прокуратура міста Києва здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, розпочатому за фактом привласнення коштів територіальної громади та службової недбалості під час здійснення будівництва Подільського мостового переходу через р. Дніпро у м. Києві (ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 367 КК України).
 
07 жовтня 2021 на підставі ухвали суду в межах розслідування за оперативного супроводження УСР в м. Києві ДСР НП України та за участю експертів Київського НДІСЕ, спеціальних служб та водолазів проводиться огляд на об’єкті вказаного будівництва з метою перевірки обсягів та якості виконаних робіт, у тому числі підводних, їх фактичної вартості.
 
Нагадаємо, за результатами слідчих дій в межах вказаного кримінального провадження Подільською окружною прокуратурою міста Києва 16.08.2021 повідомлено про підозру першому заступнику керівника КП «Дирекція з будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва» та керівнику генпідрядної організації.
 
За висновками експертизи, бюджету міста спричинено збитки на суму понад 4,5 млн. гривень через неналежне виконання робіт з фарбування залізобетонних прольотних плит автопроїзду.
 
Дії посадовця КП кваліфіковано за ч. 2 ст. 367 КК України, генпідрядника – за ч. 5 ст. 191 КК України.
 
За результатами слідчих та процесуальних дій у найкоротший строк буде надана правова оцінка діям службовим осіб за іншими фактами привласнення коштів територіальної громади міста Києва.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2126