07.10.2021

Прокуратура проводить обшуки в філії АТ «Укрзалізниця»

                   

Святошинська окружна прокуратура міста Києва спільно з слідчими Святошинського УП ГУНП у м. Києві проводить обшуки у службових приміщеннях Регіональної філії «Південно-західна залізниця» АТ «Укрзалізниця» та в офісних приміщеннях підрядної організації, в межах кримінального провадження за фактом заволодіння бюджетними коштами (ч. 4 ст. 191 КК України).
 
У ході досудового розслідування встановлено, що між регіональною філією «Південно-Західна залізниця» АТ «Укрзалізниця» та підрядним товариством було укладено договір щодо виконання будівельно-монтажних робіт з реконструкції трансформаторної підстанції на станції «Київ-Товарний».
 
Однак, незважаючи на встановлені факти невідповідності обладнання та виконаних робіт по робочому проекту, посадові особи «Південно-Західної залізниці» прийняли виконані підрядником роботи та підписали акти приймання виконаних будівельних робіт, в які були внесені завідомо неправдиві відомості. Зокрема, встановлено, що поставлене електрообладнання не відповідає робочому проекту і його вартість завищена на понад 400 тис. гривень.
 
У четвер, 07 жовтня 2021 року, на підставі ухвали суду в офісних приміщеннях Регіональної філії «Південно-західна залізниця» АТ «Укрзалізниця» та підрядного підприємства розпочато обшуки з метою відшукання первинних фінансових документів та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення. 
 
Слідчі дії проводяться за сприяння апарату директора з економічної та інформаційної безпеки АТ «Укрзалізниця».
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2382