07.10.2021

Правоохоронці проводять обшуки у КП «Позняки-Інвест-УКБ

    

У четвер, 07 жовтня 2021 року,  за процесуального керівництва Дарницької окружної прокуратури міста Києва співробітники поліції за оперативного супроводження СБУ проводять обшуки у приміщенні КП «Позняки-Інвест-УКБ Дарницького району міста Києва» в рамках кримінального провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України.
 
Досудовим розслідуванням установлено, що керівництвом КП «Позняки-Інвест-УКБ Дарницького району міста Києва» з 2017 року по поточний рік перераховано бюджетні кошти в сумі понад 66 мільйонів гривень під час виконання робіт згідно договорів, укладених щодо реконструкції амбулаторії лікарів сімейної медицини з прибудовою центру первинної медико-санітарної допомоги на вул. Гмирі, 8 у Дарницькому районі міста Києва.
 
Водночас, досудовим розслідуванням встановлено суттєве завищення вартості та обсягів виконаних робіт.
 
У ході обшуку виявлено та вилучено документи щодо підстав та порядку перерахування грошових коштів та фінансово-господарських взаємовідносин КП «Позняки-Інвест-УКБ Дарницького району міста Києва» з підрядною організацією, які стануть предметом експертного дослідження.
 
Слідчі дії у кримінальному провадженні тривають.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2054