08.10.2021

У військовому госпіталі Києва викрито корупційну схему вимагання коштів з учасників АТО/ОСС за присвоєння інвалідності

                   

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури викрито корупційну схему вимагання неправомірної вигоди від колишніх військовослужбовців, учасників АТО/ООС з боку службових осіб Головного військового клінічного госпіталю (ч. 4 ст. 27, ч. 3  ст. 368, ч. 3 ст. 368  КК України).
 
Згідно з матеріалами слідства, службові особи медичної установи організували злочинну схему протиправного збагачення шляхом отримання неправомірної вигоди від колишніх військовослужбовців, учасників АТО та ООС за проходження військово-лікарської комісії та призначення групи інвалідності для подальшого проходження МСЕК.
 
Вартість таких «послуг» становила від 1500 дол. США в залежності від ступенів розладів.
 
07.10.2021 року одразу після одержання чергової частини неправомірної вигоди затримано посередника. Наразі цій особі повідомлено про підозру.
 
Також, у межах кримінального провадження проведено обшуки за місцями роботи та проживання інших фігурантів, у ході яких виявлено грошові кошти, ймовірно отримані злочинним шляхом.
 
Вирішується питання щодо повідомлення про підозру іншим учасникам злочинної схеми.
 
Викриття злочину проводилося прокурорами спільно зі слідчим відділом ТУ ДБР, розташованого у місті Києві, за оперативного супроводження Департаменту контррозвідки СБУ та ГУ СБ України у м. Києві та Київській області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2414