08.10.2021

Перешкоджання роботі журналістів програми «Схеми» - працівнику охорони банку повідомлено про підозру

              

За процесуального керівництва Голосіївської окружної прокуратури міста Києва 8 жовтня 2021 року у межах провадження, розпочатого за фактом перешкоджання законній професійній діяльності журналістів програми «Схеми», третій особі, а саме працівнику охорони банку, повідомлено про підозру за ч. 1, 3 ст. 171, ч. 1 ст. 126 КК України - перешкоджання законній професійній діяльності журналістів та умисне вчинення насильницьких дій, які завдали фізичного болю та не спричинили тілесних ушкоджень.
 
Крім того, повідомлено про нову підозру іншій службовій особі банку, яка раніше набула статус підозрюваного у даному провадженні. Вказаній особі  інкримінують перешкоджання законній професійній діяльності журналістів та незаконне позбавлення волі (ч. 1, 3 ст. 171, ч. 2 ст. 146  КК України).
 
Як повідомлялося раніше, 8 жовтня про нову підозру за ч. 1, 3 ст. 171, ч. 2 ст. 146  КК України також було повідомлено одному з керівників цієї фінансової установи.
 
Нагадаємо, 4 жовтня 2021 року журналісти програми «Схеми» здійснювали запис інтерв’ю з керівництвом одного із банків у приміщенні банківської установи. Під час запису керівництво банку надало вказівку відібрати у них камери, знищити відеозаписи інтерв’ю та заборонити подальшу зйомку. Крім того, журналістів незаконно утримували у приміщенні кабінету, не дозволяючи його покинути.
 
Слідчі та процесуальні дії у кримінальному провадженні тривають.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2554