11.10.2021

Перешкоджання роботі журналістів програми «Схеми» - трьом підозрюваним обрано запобіжні заходи

                                                                     

За клопотаннями Голосіївської окружної прокуратури міста Києва суд обрав запобіжні заходи трьом підозрюваним у перешкоджанні законній професійній діяльності журналістів.
 
Так, двом особам, а саме керівнику банку та службовцю, що відповідає за інформаційну політику, обрано запобіжні заходи у вигляді нічного домашнього арешту з 22 години до 6 ранку та 21 години до 6 ранку відповідно.
 
Третьому підозрюваному, який відповідає за безпеку банку – у вигляді особистого зобов’язання.
 
Нагадаємо, що 4 жовтня 2021 року журналісти програми «Схеми» здійснювали запис інтерв’ю з керівництвом одного із банків у приміщенні банківської установи. Під час запису керівництво банку надало вказівку відібрати у них камери, знищити відеозаписи інтерв’ю та заборонити подальшу зйомку. Крім того, журналістів незаконно утримували у приміщенні кабінету, не дозволяючи його покинути.
 
Дії підозрюваних, зокрема керівника та службовця з інформаційної політики банківської установи, кваліфіковано як перешкоджання законній професійній діяльності журналістів та незаконне позбавлення волі за ч.ч. 1, 3 ст. 171 та ч. 2 ст. 146 КК України, дії працівника охорони за ч.ч. 1, 3 ст. 171 та ч. 1 ст. 126 КК України, тобто перешкоджання законній професійній діяльності журналістів та умисне вчинення насильницьких дій щодо журналістів, які завдали фізичного болю та не спричинили тілесних ушкоджень.
 
Слідчі та процесуальні дії у кримінальному провадженні тривають.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1967