12.10.2021

Розкрадання на благоустрої Андріївського узвозу та ремонті дитячого садка - прокуратура повідомила про підозру керівникам управління Подільської РДА та підряднику

                                                    

Подільською окружною прокуратурою міста Києва, в тому числі за участі ювенальних прокурорів, спільно зі слідчими Подільського УП ГУНП у м. Києві за матеріалами УСР у м. Києві ДСР НП України повідомлено про підозру керівникам управління Подільської РДА та підряднику за фактом привласнення бюджетних коштів та службового підроблення.
 
Слідством встановлено, що між управлінням капітального будівництва архітектури та землекористування Подільської РДА та приватним товариством укладено договір на виконання робіт з благоустрою скверу на Андріївському узвозі у напрямку фунікулера на загальну суму понад 12 млн грн.
 
Установлено, що вказані роботи у повному обсязі не виконано, а частина з них проведена з порушенням вимог ДБН.
 
5 жовтня 2021 року підставі ухвали суду у приміщенні підрядної організації проведено обшук та вилучено фінансові документи, що мають значення для слідства.
 
За результатами проведених будівельно-технічних експертиз встановлено, що місцевому бюджету завдано матеріальної шкоди на загальну суму понад 1, 4 млн гривень.
 
Крім того, під час слідства встановлено завищення обсягів та вартості робіт з реконструкції будівлі дошкільного навчального закладу компенсуючого  (санаторного) типу у Подільському районі м. Києва, які були проведені у 2019 році цією ж підрядною організацію.
 
Згідно висновку судової будівельно-технічної експертизи, загальна вартість невиконаних будівельних робіт, або таких, що не відповідають проектній документації, становить понад 800 тис. гривень, чим завдано збитків столичному бюджету на зазначену суму.
 
11 жовтня 2021 року за результатами розслідування начальнику Управління капітального будівництва, архітектури та землекористування Подільської РДА повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 366, ч.ч. 4, 5 ст. 191 КК України,  заступнику начальника цього ж управління – за ч. 1 ст. 366, ч. 5 ст.191 КК України, директору підрядної організації – за ч. 1 ст. 366, ч. 5 ст. 27 ч. ч. 4, 5 ст. 191 КК України.
 
Досудове розслідування триває.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2397