13.10.2021

Експосадовцю КП «Спецжитлофонд» повідомлено про підозру у службовій недбалості

                                                                   

Подільською окружною прокуратурою міста Києва спільно з УСР в м. Києві ДСР НП України повідомлено про підозру колишньому заступнику директора з питань будівництва об’єктів за бюджетні кошти КП «Спецжитлофонд» за фактом службової недбалості під час виконання робіт з перекладання, прокладання зовнішніх інженерних мереж (ч. 1 ст. 367 КК України).
 
Слідством встановлено, що між КП «Спецжитлофонд» та підрядною організацією  укладено договір підряду на виконання робіт з перекладання, прокладання зовнішніх інженерних мереж по пров. Моторному та по проспекту Науки, будівництво додаткових ємкостей чистої води та спорудження розподільчого пункту і трансформаторних підстанцій у Голосіївському районі м. Києва.
 
Установлено, що вказані роботи у повному обсязі не виконано, частина робіт проведена з порушенням вимог ДБН.
 
Відповідно до висновку комплексної будівельно-технічної та економічної експертизи територіальній громаді міста Києва завдано шкоди у розмірі понад 130 тисяч грн.
 
Дії посадовця КП кваліфіковано за ч. 1 ст. 367 КК України.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.
 
Слід зазначити, що у травні в рамках даного провадження повідомлено про підозру двом заступникам КП «Спецжитлофонд» та директору вказаної вище підрядної організації. Слідство відносно даних осіб завершено. Підозрювані ознайомлюються з матеріалами кримінального провадження.
 
За результатами розслідування збитки територіальній громаді у розмірі понад 480 тисяч грн. відшкодовано у повному обсязі.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2426