18.10.2021

Розкрадання на шкільних стільцях – прокуратура повідомила про підозру четвертому фігуранту

                                                                                 

У понеділок, 18 жовтня 2021 року, Печерською окружною прокуратурою м. Києва в межах провадження щодо розтрати та привласнення коштів, виділених на закупівлю шкільних меблів, повідомлено про підозру четвертому фігуранту - фізичній особі підприємцю, який своїми діями сприяв розкраданню бюджетних коштів у особливо великих розмірах.
 
Як повідомлялося, Управління освіти та інноваційного розвитку Печерської РДА уклало з переможцем тендеру договір щодо постачання шкільних стільців в кількості 1470 шт. на загальну суму 940 800 грн (тобто 640 гривень за одиницю). При цьому встановлено, що поставлені меблі не відповідають технічним вимогам проведених публічних закупівель, а їх вартість завищена більше ніж у двічі.
 
Вказані дії спричинили збитки столичному бюджету на суму понад 450 тисяч гривень.
 
У ході досудового розслідування встановлено, що переможець тендеру, а також учасник, який його програв, подавали документи з однієї IP-адреси, створюючи таким чином видимість конкуренції.
 
Крім того, слідством встановлено, що підозрюваний до укладення договору підряду, забезпечив придбання на підставну особу у реального виробника рівно 1470 стільців за ціною 291 грн. за 1 одиницю та у подальшому фіктивно продав їх переможцю тендеру по завищеній вартості, хоча фактично стільці знаходились у виробника, таким чином, підозрюваний сприяв злочинним діям службових осіб Управління освіти та інноваційного розвитку Печерської РДА  щодо розтрати бюджетних коштів.
 
Дії фізичної особи підприємця кваліфіковані за ч. 5 ст. 27, ч. 4 ст. 191 КК України.
 
Надаємо, 16.08.2021 в межах цього провадження прокуратура повідомила про підозру переможцю тендеру, а 13.10.2021 - начальнику Управління освіти Печерської РДА та його заступнику.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.
 
Нагадаємо, що відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2472