20.10.2021

Столичні правоохоронці перекрили канал нелегальної міграції до країн Євросоюзу та збут підроблених доларів США (ФОТО)

                  

За процесуального керівництва прокурорів Печерської окружної прокуратури міста Києва слідчими Печерського УП ГУ НП в місті Києві, за оперативного супроводження Департаментом захисту Національної державності СБУ викрито та заблоковано схему незаконного переправлення осіб через державний кордон України в країни Європейсько Союзу.
 
Згідно із матеріалами досудового розслідування, група осіб (мешканці м. Одеса) сприяли незаконному переправленню мігрантів через державний кордон України шляхом виготовлення підроблених водійських посвідчень, внутрішніх та закордонних паспортів громадян України та країн Євросоюзу. Крім того, зловмисники підбурювали «клієнтів» до надання неправомірної вигоди службовим особам Державної міграційної служби України.
 
Вартість таких послуг становила від 3000 до 15000 доларів США з однієї особи.
 
Також, у ході слідства встановлено причетність вказаної групи до збуту підроблених грошових коштів, а саме доларів США. Зловмисників викрито у спробі реалізувати 4000 підроблених американських доларів за 1400 справжніх.
 
За даними слідства, учасники групи надавали послуги з виготовлення будь-якого підробленого документу, будь-яких обсягів валюти і навіть біометричних закордонних паспортів у будь-якій кількості.
 
19.10.2021 на території м. Одеса за адресами проживання фігурантів проведено санкціоновані обшуки, за результатами яких отримано докази причетності до вчинення кримінальних правопорушень. В одного з учасників групи також вилучили бойові набої та корпус гранати РГН.
 
Наразі трьом особам повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 332, ч. 3 ст. 358, ч. 1 та ч. 2 ст. 199, ч. 2 ст. 15 ч. 3 ст. 332, ч. 4 ст. 27 ч. 3 ст. 369, ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України.
 
Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2025