20.10.2021

Розкрадання 1,5 млн грн під час ремонту теплових мереж - у КП «КИЇВТЕПЛОЕНЕРГО» тривають обшуки

                      

У середу, 20 жовтня 2021 року, Солом'янська окружна прокуратура міста Києва спільно з СВ Солом’янського управління поліцї ГУНП в м. Києві за оперативного супроводження ГУ СБУ у м. Києві та Київській області продовжує обшуки, розпочаті 19 жовтня 2021 року у службових приміщеннях КП «КИЇВТЕПЛОЕНЕРГО» в межах кримінального провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 366, ч. 2 ст. 367 КК України.
Як повідомлялось раніше, слідством встановлено, що між СП «Київські теплові мережі» КП «КИЇВТЕПЛОЕНЕРГО» та приватним підприємством укладено договір щодо капітального ремонту аварійної ділянки теплових мереж на вул. Антонова у Солом’янському районі м. Києва.
 
Однак за результатами перевірки аудитом КМДА та КП «Київекспертиза» встановлено завищення вартості виконаних робіт, а також неефективне використання коштів, до якого призвело завищення вартості використаних матеріалів на суму понад 1,5 млн. грн.
 
19 жовтня 2021 року, за результатами проведених слідчих дій директору СП «Київські теплові мережі» повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 367 КК України, а колишньому директору підрядної організації - у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 366 КК України.
 
Наразі, вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів. Проведені слідчі дії не позначаються на роботі комунального підприємства – воно працює у звичному режимі.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2173