21.10.2021

Чоловік, який погрожував гранатою в приміщенні Кабінету Міністрів України, постав перед судом

                   

Печерською окружною прокуратурою міста Києва скеровано до суду обвинувальний акт відносно 43-річного чоловіка, який погрожував підривом гранати у приміщенні Кабінету Міністрів України.
Згідно із матеріалами обвинувачення, 4 серпня 2021 року, 43-річний колишній військовослужбовець прийшов до приміщення КМУ на вул. Грушевського 17/2 та, висмикнувши із бойової гранати РГН, запобіжне кільце, повідомив про захоплення будівлі.
 
Також чоловік наказав двом працівникам Кабміну перебувати поруч із ним, а співробітникам Управління державної охорони триматися осторонь та не застосовувати зброю.
 
За результатами перемовин з правоохоронцями за участі іншого військослужбовця, чоловік привів гранату у безпечний стан, після чого віддав її працівникам поліції та здався.
 
Під час досудового розслідування підозрюваний пояснив свої дії гострою реакцією на складні життєві обставини та щиро розкаявся.
 
За результатом стаціонарної судово-психіатричної експертизи чоловіка визнано осудним. Наразі він перебуває під вартою.
 
Обвинувальний акт за ч. 2 ст. 146 (Незаконне позбавлення волі із застосуванням зброї), ст. 341 (Захоплення державної будівлі) та ч. 1 ст. 263 (Незаконне зберігання бойових припасів) скеровано до суду для розгляду по суті.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2377