26.10.2021

Групу осіб з числа працівників правоохоронних органів викрито на незаконному збуті зброї та боєприпасів

                                                                                                          

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури викрито діяльність групи осіб з числа працівників правоохоронних органів, які у складі злочинної групи займалися зберіганням та збутом вогнепальної зброї, бойових припасів, вибухових речовин та вибухових пристроїв (ч. 1 ст. 263 КК України).
 
Згідно з матеріалами слідства, нелегальний бізнес організував чинний співробітник технічного взводу РШР полку патрульної служби поліції особливого призначення ГУ НП в м. Києва, який залучив до злочинної діяльності своїх знайомих та налагодив зв’язки із особами, які мають доступ до зброї, зокрема із працівниками правоохоронних органів та військовослужбовцями.
 
Встановлено, що незаконно придбану та отриману зброю учасники злочинної групи зберігали на території гаражного кооперативу у м. Краматорськ Донецької області.
 
Усі домовленості про збут вогнепальної зброї та боєприпасів вказані особи здійснювали особисто та через мережу Інтернет.
 
У ході досудового розслідування у вказаних осіб було здійснено оперативну закупку боєприпасів, а саме патронів калібру 7.62 загальною вартістю 10 тис. грн та здійснено передоплату за придбання зброї, боєприпасів та вибухових речовин на загальну суму понад 30 тис. грн та 1200 доларів США.
 
25.10.2021 двох учасників групи затримано «на гарячому», а саме працівника правоохоронного органу та цивільну особу. Під час обшуків за місцями їхнього проживання та в гаражних боксах правоохоронці вилучили значний обсяг зброї, бойових припасів, вибухових речовин і пристроїв.
 
Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманим про підозру та обрання їм запобіжних заходів.
 
Слідчі дії у кримінальному провадженні тривають.
 
Викриття злочинної діяльності здійснювалося прокурорами спільно з працівниками ТУ ДБР, розташованим у м. Києві, за оперативного супроводження Головного оперативного управління ДБР.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
 
 
 
 
 
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2259