29.10.2021

Захопили горище та незаконно облаштували 7 квартир – учаснику злочинної групи повідомлено про підозру

                      

За процесуального керівництва Голосіївської окружної прокуратури міста Києва повідомлено про підозру чоловікові за фактом шахрайського заволодіння приміщенням у столиці на підставі підроблених документів.
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що упродовж 2017-2018 років підозрюваний та його спільники підробили правовстановлюючі документи на нежитлове приміщення, а саме горище, розташоване в будинку на вул. Антоновича. Заволодівши приміщенням, з метою власного збагачення, чоловік зареєстрував 7 квартир, які утворилися в результаті незаконного переобладнання горища.
 
Загальна площа «новоутворених» квартир становить понад 500 кв. м.
 
Внаслідок шахрайських дій підозрюваного та його спільників мешканцям будинку завдано шкоди на понад 19 млн гривень.
 
Наразі чоловіку повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 190, ч.ч. 3, 4 ст. 358, ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 362, ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 365-2, ч. 2 ст. 205-1, ч. 3 ст. 209 КК України та вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу.
 
Для збереження речових доказів у кримінальному провадженні на вказані квартири накладено арешт.
 
Досудове розслідування триває. Встановлюються інші учасники злочинної схеми для притягнення їх до кримінальної відповідальності.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2335