29.10.2021

Пропозиція $100 тис. народному депутатові України – затримано голову громадської спілки

      

Печерською окружною прокуратурою міста Києва спільно з співробітниками ГУ БКОЗ СБУ та СВ Печерського УП ГУ НП у місті Києві викрито голову громадської спілки у спробі підкупити народного депутата України через його помічника.
 
Затриманий є головою громадської спілки, діяльність якої полягає в отриманні коштів за використання музичних творів суб’єктами господарювання, такими як ресторани та торгівельні центри, та подальшого їх перерахування власникам авторських прав.
 
Згідно з матеріалами слідства, чоловік звернувся до помічника народного депутата - голови одного з підкомітетів Верховної ради України - із пропозицією надання 100 тис доларів США неправомірної вигоди щорічно за вчинення дій із блокування розгляду законопроекту зі змінами до ЗУ «Про ефективне управління майновими правами право власників у сфері авторського права і (або) суміжних прав», у частині забезпечення збору доходу від прав організаціями колективного управління.
 
На цей час голову громадської спілки затримано у порядку ст. 208 КПК України. За місцем його роботи та проживання тривають невідкладні слідчі (розшукові) дії. Вирішується питання щодо повідомлення йому про підозру.
 
Досудове розслідування здійснюється за ч. 3 ст. 191, ч. 4 ст. 27 ч. 4 ст. 369 КК України.
 
Нагадуємо, що відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2193