02.11.2021

Екскерівника управління Укртрансбезпеки судитимуть за регулярні побори з перевізників

                           

Київською міською прокуратурою завершено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт відносно колишнього виконувача обов’язків начальника Північного міжрегіонального управління Укртрансбезпеки, викритого на одержанні неправомірної вигоди у вигляді щомісячного траншу з підприємця за безперешкодне здійснення пасажирських перевезень у м. Києві (ч. 3 ст. 368 КК України).
 
Згідно з матеріалами слідства, посадовець щомісячно вимагав та одержував неправомірну вигоду за нескладання актів порушення законодавства про автомобільний транспорт та безперешкодне здійснення господарської діяльності щодо пасажирських перевезень на території столиці.
 
Свій «дозвіл» чиновник оцінив у 50 дол. США за кожну одиницю транспортного засобу.
 
Під час одержання чергової щомісячної частини неправомірної вигоди у розмірі 500 доларів США посадовця затримали на «гарячому».
 
Наразі обвинувальний акт скеровано до Голосіївського районного суду м. Києва.
 
Викриття корупційного злочину проводилося прокурорами спільно з територіальним управлінням Державного бюро розслідувань, розташованим у м. Києві, та Головним оперативним управлінням ДБР.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2467