04.11.2021

Хабар у 70 тис. грн за тимчасове зберігання товару – керівника держпідприємства та його підлеглу викрито на «гарячому»

         

За процесуального керівництва Голосіївської окружної прокуратури міста Києва на одержанні неправомірної вигоди викрито керівника Державного підприємства «УДВП ІЗОТОП» та його підлеглу (ч. 3 ст. 368 КК України).
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що директор держпідприємства спільно з начальником відділу організував злочинну схему вимагання неправомірної вигоди за укладення договору про надання послуг тимчасового зберігання товару в складському приміщенні держпідприємства.
 
У ході контролю за вчиненням злочину підлеглу директора затримано в ресторані на «гарячому» після отримання 70 000 грн для подальшої передачі їх керівникові.
 
Директора держпідприємства затримано на робочому місці в порядку ст. 208 КПК України.
 
Наразі затриманим посадовцям повідомлено про підозру та вирішується питання щодо обрання запобіжних заходів.
 
Заходи з викриття корупційного правопорушення проводилися прокурорами спільно зі слідчими Голосіївського управління поліції ГУНП в м. Києві за оперативного супроводження Управління стратегічних розслідувань ДСР НП України.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2999