05.11.2021

Розкрадання 1 млн грн на ремонті навчальних закладів - прокуратура проводить обшуки у КП «Спецжитлофонд»

                                                                

У п’ятницю, 05 листопада 2021 року, за процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури міста Києва слідчим відділом Шевченківського управління поліції ГУНП у м. Києві, за оперативного супроводження УСР у м. Києві ДСР НП України проводяться обшуки в приміщенні КП «Спецжитлфонд» у межах кримінального провадження, розпочатого за фактом заволодіння бюджетними коштами, виділеними на капітальний ремонт будівлі освітнього закладу.
 
Згідно з матеріалами слідства, у 2019 році Комунальним підприємством з утримання та експлуатації житлового фонду спеціального призначення «Спецжитлофонд» проводилась державна закупівля на комплекс ремонтних робіт, а саме підготовчі роботи з утеплення фасаду, демонтажні роботи, штукатурення, шпаклювання, фарбування дверних укосів, внутрішні роботи з оздоблення та утеплення підвалу закладу, ремонтні роботи вхідних груп, покрівлі, фасаду закладу на загальну суму понад 16 млн грн.
 
У ході досудового розслідування встановлено, що по завершенню робіт до офіційних документів внесено неправдиві відомості щодо обсягів та вартості виконаних робіт. Відповідно до експертних досліджень, сума завищень становить близько 1 млн гривень, чим завдано збитків столичному бюджету. 
 
За результатами проведених слідчих дій усім службовим особам, причетним до кримінального правопорушення, буде надана правова оцінка.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2203