05.11.2021

Майже 2 млн грн розкрадань на ремонті у житлових будинках - службовцям КП «Київжитлоспецексплуатація» та підрядникам повідомлено про підозру

                                                                            

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури повідомлено про підозру трьом службовим особам комунального підприємства «Київжитлоспецексплуатація» виконавчого органу Київської міської ради (КМДА) та двом директорам підрядних товариств за фактом розтрати бюджетних коштів на суму близько 2 мільйонів гривень.
 
У ході досудового розслідування у кримінальному провадженні встановлено, що протягом листопада-грудня 2020 року службовими особами КП «Київжитлоспецексплуатація» за результатами закупівель, укладено ряд договорів з підрядними організаціями на капітальний ремонт місць загального користування та покрівлі в житлових та нежитлових будинках м. Києва.
 
Йдеться про кошти, що виділені відповідно до розпорядження Київської міської ради «Про капітальний ремонт об’єктів, що фінансується в 2020 році за рахунок бюджетних коштів по Департаменту житлово-комунальної інфраструктури виконавчого орану Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації)».
 
У ході реалізації злочинного умислу вказані особи достовірно знаючи, що роботи в повному обсязі не виконані або виконані всупереч обсягам передбачених тендерною документацією та укладеними договорами, підписали фіктивні акти виконаних робіт щодо капітального ремонту місць загального користування та покрівлі в житлових та нежитлових будинках м. Києва, чим спричинили розтрату бюджетних коштів на суму понад 1 мільйон гривень.
 
За результатами розслідування виконувачу обов’язків керівника комунального підприємства повідомлено про підозру ч. ч. 3, 4, 5 ст. 191 КК, ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 366 КК України,  двом інженерам технагляду та двом керівникам підрядних організацій за ч. 5 ст. 27 ч. ч. 3, 4, 5 ст. 191 КК, ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 366 КК України. Слідство триває.
 
Викриття злочину проводилося прокурорами спільно зі слідчими СУ ГУНП у місті Києві та працівниками Управління стратегічних розслідувань в м. Києві ДСР НП України.
 
Примітка: відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2058