06.11.2021

Судитимуть чоловіка, який намагався підпалити приміщення Офісу омбудсмена та Касаційного кримінального суду Верховного Суду

                     

Печерською окружною прокуратурою міста Києва скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо умисних підпалів приміщень державних органів у м. Києві. 
 
Так, 26 серпня 2021 року близько 15:00 на гарячу лінію 102 надійшло повідомлення про те, що невідомий чоловік кинув пляшку із запальною сумішшю до дверей приміщення Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, розташованого на вулиці Інститутській у Печерському районі столиці, а також підпалив вхідні двері Касаційного кримінального суду Верховного Суду, розташованого на вул. Пилипа Орлика.
 
Зловмисник був затриманий по «гарячих» слідах. Ним виявився 51-річний уродженець Херсонщини, який чітко спланував вказані злочини та заздалегідь підготував необхідні знаряддя.
 
Пересуваючись на моноколесі, чоловік почергово підпалив вхідні двері до приміщення Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини та вхід до Касаційного кримінального суду Верховного Суду.
 
Мотивом вказаних злочинів слугувало його невдоволення діяльністю державних органів з вирішення його особистих сімейних проблем.
 
За наслідками проведеного досудового розслідування  чоловікові пред'явлено обвинувачення за ч. 2 ст. 194 КК України - умисне пошкодження чужого майна, вчинене шляхом підпалу. Його діями спричинено збитків на суму майже 100 тисяч гривень. З цього приводу до обвинуваченого заявлено цивільні позови щодо відшкодування майнової шкоди на зазначену суму.
 
За висновками судово-психіатричної експертизи, чоловік є осудним. Наразі він перебуває під вартою.
 
Санкція статті передбачає до 10 років позбавлення волі. 
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2038