15.11.2021

Киянин постав перед судом за масове виготовлення та збут підроблених ПЛР-тестів на COVID-19

                                                    

За процесуального керівництва Дніпровської окружної прокуратури міста Києва завершено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт відносно киянина, який організував схему масового виготовлення та продажу підроблених ПЛР-тестів на COVID-19.
 
Згідно з матеріалами слідства, 54-річний чоловік за грошову винагороду налагодив схему підроблення та видачі фальшивих результати ПЛР-тестів з негативним результатом на коронавірус, виданих нібито українськими та закордонними лабораторіями, а також медичних карток про вакцинування від інфекційних хвороб.
 
Підроблені довідки вироблялися впродовж доби. Їх вартість сягала від 450 до 850 грн, залежно від рівня якості (довідки з QR-кодом та бланками певних медичних установ оцінювалися дорожче), та осіб, які «привели» клієнта. Встановлено, що схема існувала з осені 2020 року. При цьому жодних тестів клієнтам не проводили.
 
Відносно зазначеної особи до суду скеровано обвинувальний за ч.1 ст. 358, ч. 3 ст. 358 КК України (підроблення документів, печаток, штампів і бланків).
 
Окрім цього встановлено осіб, які придбали та використали підроблені ПЛР-тести з негативним результатом на коронавірус. На цей час встановлюється мета придбання таких «довідок» та спосіб використання.
 
Примітка: відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1918