19.11.2021

Судитимуть працівника туристичної компанії, який масово виготовляв та збував підроблені «ковідні» довідки

                                                                     

За процесуального керівництва Подільської окружної прокуратури міста Києва завершено досудове розслідування відносно працівника туристичної компанії, який організував схему виготовлення та розповсюдження завідомо підроблених довідок за результатами ПЛР-тестів на COVID-19 без проходження відповідних досліджень.
 
Слідством встановлено, що протягом березня – липня 2021 року 38-річний мешканець міста Києва, працюючи у туристичній компанії, пропонував своїм клієнтам додаткову послугу, яка полягала у виготовленні підроблених довідок про негативний тест на COVID-19, начебто виданих одним зі столичних медичних закладів.
 
Вартість однієї підробленої «ковідної» довідки становила від 1000 до 1200 гривень.
 
Дії вказаного чоловіка кваліфіковано за ч. 1, 3 ст. 358 КК України (підроблення офіційного документа, з метою його збуту, вчинене повторно).
 
Обвинувальний акт скеровано до суду для розгляду по суті.
 
За вчинене чоловіку загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 5 років.
 
Досудове розслідування здійснювалось слідчими СВ Подільського управління поліції ГУ НП в м. Києві за оперативного супроводження ГУ СБУ в м. Києві та Київській області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2300