22.11.2021

Підозрюваного у вбивстві та розчленуванні людини взято під варту

             

За клопотанням Печерської окружної прокуратури міста Києва суд обрав безальтернативний запобіжний захід у вигляді тримання під вартою чоловіку, який підозрюється у вчиненні жорстокого вбивства у центрі столиці.
Так, 18 листопада 2021 року у сміттєвому контейнері біля одного з житлових будинків на бульварі Дружби Народів були виявлені частини тіла людини, загорнуті у пакети. 
 
Завдяки невідкладним оперативно-розшуковим заходам, проведеним працівниками поліції та окружної прокуратури за підтримки оперативних  служб ГУНП м. Києві за декілька годин після виявлення рештків вдалося встановити обставини цього жорстокого злочину та затримати 32-річного уродженця міста Горлівка (Донецька область), причетного до його вчинення.
 
Як з'ясувалося в ході слідства,  підозрюваний деякий час проживав у квартирі 42-річного потерпілого за його згодою.
 
Напередодні, 16 листопада, під час спільного вживання алкоголю між чоловіками виник конфлікт, у ході якого підозрюваний вбив господаря.
 
Після вбивства зловмисник ще 1,5 доби проживав в квартирі потерпілого, а потім вирішив позбутися тіла. Для цього він придбав пилку по металу та ножі, розчленував тіло у ванній кімнаті та в різний час виніс його частини в сміттєвий контейнер під будинком вбитого.
 
За даними слідства, підозрюваний планував ще якийсь час пожити в квартирі вбитого чоловіка, повідомляючи його родичам, що потерпілий у стані алкогольного сп'яніння пішов у невідомому напрямку та не повернувся.
 
Наразі за погодження Печерської окружної прокуратури чоловіку повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 115 КК України (умисне вбивство).
 
Зважаючи на особливу тяжкість злочину та особу підозрюваного, раніше засудженого за квартирні крадіжки та розбій, а також статус обвинуваченого у справі про повторне викрадення майна, що перебуває на розгляді Дарницького районного суду м. Києва, Печерська окружна прокуратура міста Києва наполягала на обранні підозрюваному безальтернативного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
 
20.11.2021 суд задовольнив клопотання прокурора та заарештував підозрюваного на 2 місяці без можливості внесення застави.
 
Досудове розслідування триває.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2158