22.11.2021

Затримано зловмисника, який грабував громадян з використанням сильнодіючих речовин

                      

Голосіївською окружною прокуратурою м. Києва за оперативного супроводження ДВБ Нацполіції України затримано та повідомлено про підозру 50-річному чоловіку за фактами вчинення крадіжок, розбійних нападів та заподіяння тілесних ушкоджень працівникові правоохоронного органу.
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що чоловік, пересуваючись столицею на автомобілі, знайомився з громадянами біля нічних розважальних закладів та пропонував їм разом випити, обіцяючи підвести додому.
 
Надалі, у ході спільного вживання спиртних напоїв, чоловік, за даними слідства, додавав у напій сильнодіючий лікарський засіб, від якого потерпілі втрачали свідомість. Надалі, користуючись безпорадним станом громадян, зловмисник потрапляв у їхнє житло, звідки викрадав гроші та ціні речі.
 
На цей час зібрано докази щодо вчинення чоловіком двох крадіжок та одного розбійного нападу. Загальна сума завданих потерпілим збитків становить майже 2 млн гривень.
 
У ході реалізації зібраних матеріалів зловмисника на автомобілі зупинили працівники поліції за підозрою у вчиненні кримінальних правопорушень, однак останній чинив їм опір, затиснув руку одного з поліцейських у вікні автомобіля та на високій швидкості протягнув близько 400 метрів, спричинивши тілесні ушкодження.
 
Наразі чоловіку повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 185, ч. 5 ст. 185, ч. 1 ст. 187, ч. 2 ст. 345 КК України та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.
 
Слідство триває.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2027