22.11.2021

Розкрадання на реконструкції парку «Вербовий гай» – підрядник постав перед судом

                

За процесуального керівництва Дніпровської окружної прокуратури міста Києва завершено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт відносно директора підрядної організації за обвинуваченням у привласненні коштів, виділених на реконструкцію парку (ч. 4 ст. 191, ч. 2 ст. 366 КК України).
 
Згідно із матеріалами досудового розслідування, у 2017 році між КО «Київзеленбуд» та підрядником був укладений договір на здійснення реконструкції парку «Вербовий гай», що розташований в Дніпровському районі столиці.
 
Так, не виконавши роботи з реконструкції та облаштування парку у повному обсязі, директор підприємства навмисно, з метою заволодіння бюджетними коштами, підписав акти приймання виконаних робіт, в результаті чого на рахунок підприємства було безпідставно перераховано бюджетні кошти.
 
Висновком судово-економічної експертизи встановлено завищення вартості будівельних робіт на суму понад 200 тис. гривень.
 
Перевіряється причетність до розкрадання бюджетних коштів з боку посадових осіб комунального підприємства КМДА.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2549