30.11.2021

Розкрадання 72 млн грн активів банку «АРКАДА» – ексголова правління банку та 8 співучасників постануть перед судом

                   

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури завершено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт відносно ексголови правління АТ АКБ «АРКАДА» та 8 співучасників за фактом привласнення грошових коштів фондів фінансування будівництва у сумі 72 млн гривень ( ч. 5 ст. 191 та ч. 5 ст. 27 ст. 191  КК України).
 
Згідно матеріалів досудового розслідування, підозрюваний, обіймаючи посаду Голови правління АТ АКБ «АРКАДА», разом зі своїми спільниками розробив та реалізував схему привласнення грошових коштів фондів фінансування будівництва житлових комплексів «Еврика» та «Патріотика», управителем яких є АТ АКБ «АРКАДА».
 
Так, шляхом видачі кредиту та подальшого проведення операцій з використанням суб’єктів господарювання, які не пов’язані з АТ АКБ «АРКАДА» та підконтрольні безпосередньо підозрюваному, з фондів фінансування будівництва були виведені кошти у сумі 50 млн гривень.
 
За аналогічною схемою, під виглядом кредитування товариства під заставу неіснуючого майна із активів банку виведено ще 22 млн гривень.
 
Своїми умисними протиправними діями учасники організованої групи за сприяння пособників - керівників підконтрольних товариств заподіяли майнову шкоду АТ «АКБ «АРКАДА» на загальну суму 72 млн гривень.
 
Наразі відносно ексголови правління та 4 службовців АТ АКБ «АРКАДА» скеровано до суду обвинувальний акт за обвинуваченням у вчиненні кримінального правопорушення у складі організованої групи за ч. 5 ст. 191 КК України, та 4-х пособників - керівників підконтрольних товариств за ч. 5 ст. 27 ч. 5 ст. 191 КК України.
 
Досудове розслідування здійснювалося співробітниками СУ ГУНП у м. Києві за оперативного супроводження Управління стратегічних розслідувань в місті Києві ДСР НП України.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2691