30.11.2021

Вилучено кокаїн, канабіс та амфетамін – у Києві викрито діяльність подружжя наркоділків

                  

За процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури міста Києва викрито чоловіка та жінку, які займалися незаконною діяльністю у сфері обігу заборонених психотропних та наркотичних речовин.
 
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що чоловік налагодив збут наркотичних засобів та психотропних речовин через закритий телеграм канал.
 
Так, у ході документування злочинної діяльності правоохоронці здійснили декілька оперативних закупок заборонених речовин та затримали наркоділків у порядку ст. 208 КПК України.
 
У ході проведення обшуку за місцем проживання затриманих вилучено 5 різновидів канабісу загальною вагою близько 550 г, близько 50 г амфетаміну, 5 г кокаїну, а також по декілька доз МДМА, марок ЛСД, Д-медамфетаміну та мефедрону. Крім того, вилучено грошові кошти у сумі 3 000 доларів США, 100 євро та 17 000 гривень.
 
Наразі 28-річному чоловіку повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 307 КК України, а його 23-річній співмешканці за ч. 2 ст. 309 КК України.
 
Вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів. Вилучені наркотичні речовини  направлено до НДЕКЦ для проведення експертизи.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 960