08.12.2021

До 5 років позбавлення волі засуджено двох жінок за втягнення неповнолітньої дівчини до зайняття проституцією та її незаконне позбавленні волі

                  

За принципової позиції ювенальних прокурорів Деснянської окружної прокуратури міста Києва судом оголошено обвинувальний вирок у резонансній справі за фактами незаконного позбавлення волі та примушування неповнолітньої особи до зайняття проституцією із застосуванням насильства, за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 303, ч. 2 ст. 146 КК України).
 
Події відбувались в липні 2017 року в Деснянському районі місці Києва.
 
У судовому засіданні прокурорами доведено, що дві жінки через соціальну мережу познайомились із 15-річною дівчиною, мешканкою Житомирської області, яка шукала роботу. Під вигаданим приводом працевлаштування нянею жінки запросили її приїхати у місто Київ. 
 
Однак замість обіцяної роботи зловмисниці зачинили дівчину в орендованій квартирі та, погрожуючи застосуванням фізичного насильства, примушували її надавати інтимні послуги клієнтам, яких самі підшуковували.
 
При цьому обвинувачені насильно утримували неповнолітню дівчину в квартирі, відібрали мобільний телефон та посвідчення дитини з багатодітної сім’ї, тим самим позбавивши її можливості залишити приміщення.
 
Вироком Деснянського районного суду м. Києва обвинувачених визнано винними в інкримінованих злочинах та засуджено до покарання у вигляді 5 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
 
Обвинувачені перебувають під вартою.
 
Досудове розслідування здійснювалось Деснянським управлінням поліції ГУНП в місті Києві.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2007