08.12.2021

Смертельна ДТП на проспекті Бандери – водій вантажівки постав перед судом

                    

Київською міською прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт відносно 47-річного водія вантажівки за фактом смертельної ДТП, яка сталася у жовтні 2021 року на проспекті Степана Бандери у Києві (ч. 3 ст. 286-1 та ч. 1 ст. 135 КК України).
 
Так, 15.10.2021 близько 17:50 год, водій вантажівки «MAN», перебуваючи в стані наркотичного та алкогольного (4,90 промілле) сп’яніння, рухаючись по пр-ту С. Бандери зі сторони станції метро «Почайна» в напрямку Північного мосту, здійснив поворот праворуч на другорядну дорогу та скоїв наїзд на двох пішоходів, які переходили дорогу по нерегульованому пішохідному переході.
 
Після наїзду водій з місця події втік та невдовзі був затриманий патрульною поліцією на Столичному шосе.
 
У результаті ДТП двоє пішоходів були госпіталізовані з тілесними ушкодженнями різного ступеню тяжкості. Один з них від отриманих травм помер в лікарні у той же день.
 
Наразі обвинувальний акт відносно водія скеровано до Оболонського районного суду для розгляду по суті. Обвинувачений перебуває під вартою.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1749