10.12.2021

Прокуратура відсудила на користь громади незаконно відчужені приміщення у будинку на вул. Богдана Хмельницького

                     

Шевченківська окружна прокуратура міста Києва через суд домоглася повернення у комунальну власність нежитлових приміщень площею близько 300 кв.м та вартістю понад 10 млн гривень у будинку на вул. Богдана Хмельницького в Шевченківському районі м. Києва.
 
Встановлено, що вищевказані приміщення є комунальною власністю територіальної громади міста Києва, віднесені до сфери управління Шевченківської районної у м. Києві державної адміністрації та закріплені на праві господарського відання за КП «Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Шевченківського району м. Києва».
 
Проте в ході досудового розслідування у кримінальному провадженні, розпочатому за фактом шахрайства, прокуратура встановила, що приміщення на підставі підроблених документів незаконно вибули з комунальної власності на користь фізичної особи, яка у подальшому відчужила їх на користь товариства.
 
Зважаючи на це, окружна прокуратура звернулась з позовом до господарського суду міста Києва про повернення до комунальної власності вказаних приміщень.
 
Суд погодився з доводами прокурора, що майно вибуло з власності територіальної громади в обхід встановленої законодавством процедури, та своїм рішенням задовольнив позовні вимоги окружної прокуратури в повному обсязі.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2398