21.12.2021

Під Києвом викрито діяльність наркоугруповання – у ході обшуків вилучено «товару» на понад 5 млн гривень

                                                   

За процесуального керівництва Святошинської окружної прокуратури міста Києва викрито діяльність злочинної групи, учасники якої здійснювали виготовлення та збут психотропних та наркотичних речовин в особливо великих розмірах (ч. 2 ст. 307 КК України).
 
Згідно із матеріалами досудового розслідування, група осіб налагодила наркобізнес у місті Ірпінь та займалася виготовленням психотропних та наркотичних речовин, які збували на території міста Києва та Київської області.
 
Встановлено, що діяльність наркобізнесу організував 36-річний мешканець області, залучивши до незаконної діяльності свого брата та чотирьох знайомих, між якими було розподілено ролі лаборанта, бухгалтера та збувачів.
 
У межах кримінального провадження правоохоронці провели обшуки за адресами мешкання членів угрупування та у місцях зберігання психотропних та наркотичних речовин, у ході яких вилучено:
  • 10 кг канабісу;
  • 7 кг амфетаміну;
  • значну суму грошових коштів у різній валюті;
  • зброю та набої до неї;
  • лабораторне обладнання.
 
Вартість вилучених наркотичних засобів та психотропних речовин, за попередніми оцінками, становить більше 5 мільйонів гривень.
 
За результатом проведених обшуків у порядку ст. 208 КПК України затримано організатора та чотирьох спільників, вирішується питання щодо повідомлення їм про підозру та обрання запобіжних заходів.
 
Також встановлюються інші особи, які можуть бути причетними до злочинної діяльності.
 
Викриття злочину проводилося прокурорами спільно зі слідчими Святошинського управління поліції ГУ НП в м. Києві за оперативного супроводження Управління боротьби з наркозлочинністю у м. Києві ДБН Нацполії України.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2094