23.12.2021

Викрито шахраїв, які організували схему фейкових побачень для ошукування чоловіків

                      

Київською міською прокуратурою спільно СУ ГУ ГП в м. Києві викрито та затримано учасників злочинної групи, причетних до шахрайської схеми заволодіння грошовими коштами громадян.
 
Згідно з матеріалами слідства, організував схему громадянин РФ, 1999 р.н. Чоловік залучив до протиправної діяльності ще близько 10 осіб та організував на столичному Печерську роботу кафе, куди заманювали потенційних жертв. Перед тим на популярному сайті швидких знайомств адміністратори організованого росіянином кол-центру під виглядом дівчат знайомилися з чоловіками та призначали їм побачення. При цьому учасниці схеми представлялися студентками-юристками, дочками заможних бізнесменів та успішними бізнес-леді. На зустріч з чоловіками дівчата приїжджали на орендованому елітному автомобілі з водієм. Далі потенційним жертвам пропонувалося зайти до кафе та замовити їжу «на виніс». Стандартні страви та напої у вказаному закладі коштували у десятеро дорожче, ніж будь-де, та насправді купувалися учасниками схеми у найближчому супермаркеті. Вартість такої вечері могла сягати від 4 до 17 тис. гривень.
 
Після того, як потенційна жертва сплачувала рахунок, дівчину нібито терміново викликали додому.
 
За кожне “вдале” побачення учасниця схеми отримувала відсоток. Щодня жертвами шахрайської схеми ставали десятки чоловіків. За попередніми даними, заробіток шахраїв становив до 60 тис. гривень на день.
 
На цей час правоохоронцями затримано трьох учасників схеми, у тому числі її організатора.
 
Вирішується питання щодо повідомлення затриманим про підозру та обрання запобіжних заходів.
 
Слідчі дії тривають.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2180