28.12.2021

6 кг наркотиків та 5 тис. таблеток «екстазі» - у Києві затримали наркодилерів

                                                

За процесуального керівництва Дарницької окружної прокуратури міста Києва слідчими Дарницького УП ГУНП у м. Києві викрито та затримано в порядку статті 208 КПК України двох осіб, які тривалий час займалися збутом наркотичних засобів на території міста Києва через месенджер Telegram.
 
У ході проведення обшуків в автомобілі та за місцем проживання затриманих вилучено:
 
- 6 кг різних видів наркотиків;
- 5000 пігулок «екстазі» та «Xanax»;
- 1120 марок «LSD» різних видів.
 
Загальна сума вилучених наркотиків становить близько 2 мільйонів гривень.
 
Наразі вказаним особам повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 307 КК України (незаконному придбанні та зберіганні особливо небезпечного наркотичного засобу, обіг якого заборонено, з метою збуту та збуті особливо небезпечного наркотичного засобу, вчиненого за попередньою змовою групою осіб).
 
Вилучені наркотичні речовини направлено на експертизу.
 
Викриття злочинної діяльності здійснювалось слідчими СВ Дарницького УП ГУНП у м. Києві за оперативного супроводження Управління боротьби з наркозлочинністю в місті Києві під процесуальним керівництвом Дарницької окружної прокуратури міста Києва.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2508