06.01.2022

Прокуратура через суд вимагає повернути до комунальної власності будинок на вул. В’ячеслава Чорновола, яким незаконно заволоділи шахраї

                                                   

Шевченківська окружна прокуратура міста Києва через суд вимагає скасувати державну реєстрацію права власності на нежитлові приміщення у центрі столиці площею майже 2000 кв. м та вартістю понад 225 млн грн, які шахраї привласнили на підставі підроблених документів.
 
Так, під час здійснення процесуального керівництва у кримінальному провадженні окружна прокуратура встановила, що невстановлені особи незаконно, на підставі підробленого рішення Ленінського районного суду міста Севастополя, зареєстрували за товариством право власності на об’єкт нерухомого майна по вул. Павлівській у м. Києві.
 
При цьому, як встановлено досудовим розслідуванням, указаний об’єкт фактично є комунальним майном, а саме будинком по вул. В’ячеслава Чорновола у м. Києві. Зміна адреси його розташування, що зазначена у документах, була здійснена шахраями умисно, з метою приховання злочину та ускладнення процесу його повернення законному власнику – територіальній громаді м. Києва.
 
З метою відновлення порушених прав територіальної громади окружною прокуратурою заявлено позовну заяву про усунення перешкод в користуванні комунальним майном шляхом скасування державної реєстрації прав власності.
 
У межах кримінального провадження на вказані приміщення накладено арешт та встановлюються особи, причетні до вчинення злочину для притягнення їх до відповідальності.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2576