12.01.2022

Прокуратура вимагає повернення столичній громаді земель колишньої типографії, які незаконно прибрала до рук одна з райрад Київщини

                        

Шевченківська окружна прокуратура міста Києва через суд вимагає скасування рішень про державну реєстрацію права власності на земельні ділянки комунальної власності у Святошинському районі столиці, право власності на які незаконно перейшло одній з райрад Київської області.
 
 
Так, під час здійснення процесуального керівництва у кримінальному провадженні окружна прокуратура встановила, що однією з районних рад Київської області з порушенням вимог закону оформлено за собою право власності на земельні ділянки на вул. Львівській, 72, на яких розташована будівля колишньої типографії, та які належать на праві власності територіальній громаді міста Києва.
 
У подальшому між районною радою та товариством–забудовником був укладений інвестиційний договір, за яким передбачено будівництво на спірних земельних ділянках багатоповерхового житлового комплексу із приміщеннями комерційного призначення.
 
З метою відновлення порушених прав територіальної громади столиці окружною прокуратурою заявлено позовну заяву про витребування земельних ділянок та скасування рішень про державну реєстрацію права власності на них.
 
Також ухвалою Господарського суду міста Києва в порядку забезпечення позову накладено арешт на вказані земельні ділянки та заборонено вчиняти будь-які дії щодо проведення підготовчих, вишукувальних, будівельних та інших робіт з будівництва, а також заборонено здійснювати будь-які дії із вказаними земельними ділянками.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2041