12.01.2022

Столична прокуратура вимагає від приватного товариства сплатити понад 12,6 млн гривень заборгованості до місцевого бюджету

                                                                     

Київська міська прокуратура у судовому порядку вимагає стягнути з приватного товариства до місцевого бюджету заборгованість понад 12,6 млн гривень за земельну ділянку.
 
Установлено, що Київська міська рада у 2009 році продала приватному товариству земельну ділянку по вул. Оранжерейній у Шевченківському районі столиці.  
 
Водночас, товариство свої зобов'язання за договором купівлі-продажу виконало неналежно, оскільки здійснило повну оплату вартості земельної ділянки лише у 2021 році.
 
Враховуючи те, що у порушення умов договору купівлі-продажу оплата за земельну ділянку надійшла майже через 10 років, територіальна громада зазнала матеріальні втрати до місцевого бюджету від знецінення коштів внаслідок інфляційних процесів та у зв'язку з користуванням товариством коштами, належними до сплати Київській міській раді.
 
Загальна сума матеріальних втрат територіальної громади міста становить 12,6 млн грн, з яких 3 % річних в розмірі 3,7 млн грн та інфляційні втрати в розмірі 8,9 млн грн.
 
Зважаючи на грубе порушення законодавства та з метою відновлення порушених прав територіальної громади столиці, прокуратурою заявлено позовну заяву до господарського суду м. Києва.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1982