13.01.2022

Прокуратура у судовому порядку вимагає скасувати незаконне рішення про передачу земельної ділянки під автостоянку без аукціону

                                                                            

Київська міська прокуратура звернулась з позовом до суду в інтересах держави про визнання незаконним та скасування рішення Київради, визнання недійсним укладеного на його виконання договору оренди земельної ділянки для експлуатації та обслуговування автостоянки площею майже 1 га, вартістю майже 13 млн гривень.
 
Встановлено, що Київською міською радою в порушення земельного законодавства, у зв'язку з набуттям права власності на нерухоме майно поза аукціоном надано в оренду на 15 років земельну ділянку на вул. Оноре де Бальзака у Деснянському районі міста Києва для розміщення автостоянки. При цьому, площа земельної ділянки більш ніж в 172 рази перевищує площу розташованого на ній нерухомого майна.
 
Зауважимо, що надання земельних ділянок для розміщення об’єктів дорожнього сервісу – автостоянок, здійснюється виключно за результатами земельного аукціону.  
 
Крім того, вказане нерухоме майно, яке стало підставою для відведення земельної ділянки, є самочинно збудованим.
 
Зважаючи на грубе порушення законодавства та з метою відновлення порушених прав територіальної громади столиці, прокуратурою заявлено позовну заяву до господарського суду м. Києва.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2110