13.01.2022

2 млн грн розкрадань на розчистці струмка – завершено розслідування відносно посадовців КП «Плесо» та підрядників

                  

Подільською окружною прокуратурою міста Києва завершено досудове розслідування відносно організованої групи з числа службових осіб КП «Плесо» та підрядників, яких підозрюють у привласненні понад 2 млн гривень, виділених зі столичного бюджету на ремонт гідротехнічних споруд та розчистку струмка Сирець (ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України).
 
Згідно з матеріалами слідства, у березні 2020 року між КП «Плесо» та підрядними організаціями за результатами процедури відкритих торгів був укладений договір підряду на виконання робіт з капітального ремонту гідротехнічних споруд та розчистки струмка Сирець у Подільському та Шевченківському районах м. Києва.
 
Попри те, що підрядними організаціями роботи в повному обсязі були не виконані, керівники товариств внесли до офіційних документів завідомо неправдиві відомості про їх виконання.
 
У свою чергу посадовці КП «ПЛЕСО», а саме заступник начальника відділу проектування та підготовки будівництва та інженер з технічного нагляду, діючи в інтересах підрядних організацій та всупереч інтересам служби, підписали указані документи, що стало підставою для здійснення розрахунку з ними.
 
Як встановило слідство, зазначені протиправні дії вчинялися всіма учасниками схеми умисно, у складі організованої групи, згідно відведених ролей.
 
Збитки, заподіяні столичному бюджету, складають понад 2 млн гривень, що підтверджується висновками експертиз.
 
На цей час триває ознайомлення підозрюваних з матеріалами кримінального провадження, після чого обвинувальний акт буде скеровано до суду.
 
Викрито злочин прокурорами спільно зі слідчими Подільського УП ГУНП у м. Києві за оперативного супроводження УСР у м. Києві ДСР НП України.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2067