21.01.2022

62-річного чоловіка, підозрюваного у зґвалтуванні молодої жінки, взято під варту без можливості внесення застави

                                                               

За клопотанням Дарницької окружної прокуратури міста Києва суд обрав безальтернативний запобіжний захід у вигляді тримання під вартою чоловіку, затриманому за підозрою у зґвалтуванні 25-річної дівчини та незаконному утриманні проти її волі.
 
Як повідомлялося, 18 січня 2022 року до поліції надійшло повідомлення про те, що мешканець Києва шляхом обману завів молоду жінку до свого помешкання, де протягом двох днів утримував проти її волі та ґвалтував. За свідченнями потерпілої, чоловік застосовував до неї фізичне насильство, душив та підпалював їй волосся.
 
Вжитими оперативно-розшуковими заходами підозрюваного вдалося встановити та затримати. Ним виявився 62-річний уродженець м. Умань Черкаської області. У Дарницькому районному суді м. Києва на цей час триває розгляд обвинувального акт відносно цього ж чоловіка за скоєння аналогічного злочину, в межах якого судом йому було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою у вигляді застави у сумі 40 тис. гривень, яку останній вніс.
 
Тривають слідчі дії, спрямовані на дослідження всіх обставин вчинення злочину.
 
Досудове розслідування здійснює Дарницьке управління поліції ГУ НП в м. Києві.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2366