24.01.2022

Вбивство із розчленуванням у Подільському районі – обвинувальний акт відносно чоловіка скеровано до суду

                        

За процесуального керівництва Подільської окружної прокуратури міста Києва до суду скеровано обвинувальний акт відносно чоловіка за фактом вчинення умисного вбивства співмешканки у Подільському районі столиці.
 
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що в серпні 2021 року між обвинуваченим та потерпілою виникла сварка, у ході якої чоловік завдав жінці 17 ножових поранень, таким чином позбавивши її життя.
 
Після цього з метою приховати злочин обвинувачений розчленував тіло потерпілої та помістив його до морозильної камери. Після цього чоловік виїхав з міста, однак був затриманий працівниками поліції на території Черкаської області.
 
За результатами проведеної судової психіатричної експертизи обвинуваченого визнано осудним.
 
Злочин кваліфіковано за ч. 1 ст. 115 КК України як умисне вбивство, за вчинення якого законом передбачено покарання у виді позбавлення волі строком до 15 років. Обтяжуючою кримінальну відповідальність обставиною є вчинення злочину, пов’язаного із домашнім насильством.
 
Наразі досудове розслідування завершено, обвинувальний акт скеровано до суду для розгляду по суті.
 
Обвинувачений перебуває під вартою.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1839