24.01.2022

У Києві на вимаганні 30 тис. доларів США в ІТ-спеціаліста затримано двох осіб

               

За процесуального керівництва Голосіївської окружної прокуратури міста Києва викрито та повідомлено про підозру учасникам злочинної групи за фактом вимагання грошових коштів, поєднаного з погрозами заподіяння тілесних ушкоджень потерпілому та його близьким.
 
Згідно з матеріалами слідства, група осіб, діючи за попередньою змовою, вимагали від столичного ІТ-спеціаліста 30 тис. доларів США під приводом неіснуючого боргу. Під час перемовин з потерпілим зловмисники застосовували до нього психологічне насильство, висловлювали погрози вбивством та заподіянням тілесних ушкоджень йому та членам його сім’ї.
 
Сприймаючи погрози вимагачів як реальні, чоловік погодився на передачу вказаним особам грошових коштів трьома частинами по 10 тис. доларів США.
 
У ході спецоперації, проведеної прокурорами спільно з працівниками управління стратегічних розслідувань в місті Києві ДСР Нацполіції України та слідчими Голосіївського УП ГУНП в м. Києві, двох осіб затримано після передачі їм першої частини грошових коштів у сумі 10 тисяч доларів США.
 
Наразі затриманим повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 189 Кримінального кодексу України та вирішується питання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
 
Тривають заходи із встановлення інших учасників злочину.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1828