26.01.2022

Збут психотропів через телеграм та «закладки» – дует наркоділків взято під варту

                 

За процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури міста Києва викрито та повідомлено про підозру двом особам за фактом незаконного збуту наркотичних засобів та психотропних речовин у Києві (ч. 2 ст. 307 КК України).
 
  
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що 29-річна місцева мешканка організувала діяльність телеграм каналу, через який здійснювала роздрібний збут заборонених речовин. Жінку затримали в порядку ст. 208 КПК України під час спроби збуту психотропної речовини – PVP.
 
У ході невідкладного обшуку за місцем проживання затриманої вилучили 100 г мефедрону, 100 г канабісу, а також згортки з PVP, амфетаміном, марки LSD та таблетки МДМА.
 
Також у ході слідства правоохоронці встановили спільника жінки, який збував наркотики шляхом здійснення «закладок».
 
Під час проведення невідкладного обшуку за місцем проживання чоловіка вилучили ще 49 згортків з PVP та мефедроном.
 
Наразі наркоділкам повідомлено про підозру та обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою. Слідчі дії у кримінальному провадженні тривають.
 
Підозрюваним загрожує від 6 до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється СВ Шевченківського УП ГУНП в м. Києві.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1936