31.01.2022

Повідомлено про підозру таксисту, який вчинив розбійний напад на пасажирку з використанням сильнодіючої речовини

                    

За погодження Дніпровської окружної прокуратури м. Києва Дніпровським УП ГУ НП в м. Києві повідомлено про підозру громадянину Туркменістану у розбійному нападі на жінку з використанням сильнодіючої речовини, внаслідок якої потерпіла майже добу перебувала у комі.
 
Так, вночі 29 січня 2022 року підозрюваний отримав через мобільний додаток таксі замовлення на поїздку. Прибувши за адресою, водій забрав пасажирку, однак під час поїздки вирішив протиправно заволодіти її майном. Чоловік запропонував дівчині каву, до якої додав сильнодіючий лікарський засіб, від якого остання втратила свідомість.
 
Впевнившись, що потерпіла внаслідок вживання «кави» не має змоги чинити опір, зловмисник заволодів її мобільним телефоном та цінними речами, після чого доставив останню за адресою її мешкання та залишив у безпорадному стані.
 
У подальшому сусіди виявили непритомну дівчину у під’їзді будинку та викликали швидку допомогу та поліцію.
 
Внаслідок отруєння дівчина майже добу перебувала у комі.
 
Завдяки спільним оперативним заходам правоохоронцям протягом 6 годин з моменту звернення до поліції вдалося встановити особу зловмисника, вилучити речові докази та затримати останнього в порядку ст. 208 КПК України.
 
Наразі 24-річному чоловіку повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 187 КК України. Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Крім того, перевіряється його причетність до вчинення аналогічних злочинів на території столиці.
 
За вчинене зловмиснику загрожує до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
 
Примітка: відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2005