31.01.2022

Привласнення 4 млн гривень на охороні паркмайданчиків у Києві – обвинувальний акт відносно підрядника та директора КП «Житло-Сервіс» скеровано до суду

                     

За процесуального керівництва Дарницької окружної прокуратури міста Києва до суду скеровано обвинувальний акт відносно керівника підрядної організації за фактом привласнення бюджетних коштів у особливо великих розмірах, а також відносно директора комунального підприємства з експлуатації і ремонту «Житло-Сервіс» за фактом службової недбалості, що спричинила тяжкі наслідки.
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що упродовж 2017-2018 років комунальне підприємство «Житло-Сервіс» уклало з приватною фірмою договори про надання послуг з охорони паркувальних майданчиків.
 
Відповідно до умов договорів підрядник зобов’язувався за рахунок власного штату працівників здійснювати охорону паркувальних майданчиків. При цьому директор фірми, не маючи у штаті необхідної кількості співробітників, зазначав у актах виконаних робіт надання послуг у повному обсязі.
 
Надалі вказані акти були підписані директором КП «Житло-Сервіс», внаслідок чого, відповідно до висновку судово-економічної експертизи завдано збитки на суму понад 4 млн гривень.
 
Дії керівника підрядної організації кваліфіковано за ч. 5 ст. 191 КК України як привласнення коштів у особливо великих розмірах, а дії директора комунального підприємства кваліфіковано за ч. 2 ст. 367 КК України як службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки.
 
Наразі досудове розслідування за даними фактами завершено, а обвинувальні акти скеровано до суду для розгляду їх по суті.
 
Примітка: відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2023