01.02.2022

Прокуратура повернула столичній громаді земельну ділянку, на яку двічі зазіхали шахраї

                                

Голосіївським районним судом міста Києва задоволено позов Шевченківської окружної прокуратури міста Києва про повернення територіальній громаді столиці земельної ділянки вартістю понад 14 млн гривень.
 
Установлено, що у 2018 році право власності на земельну ділянку площею 0,7 га, яка розташована на перетині Столичного шосе та вул. Академіка Заболотного, було зареєстровано за приватною особою на підставі підробленого державного акту про право власності на земельну ділянку.
 
Згодом, незважаючи на скасування незаконного рішення про реєстрацію права власності, до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно знову внесено відомості про право власності на вказану земельну ділянку за іншою фізичною особою на підставі підробленого державного акту.
 
З метою захисту інтересів держави окружна прокуратура звернулась до суду з вимогою скасувати рішення про державну реєстрацію права власності земельну ділянку та визнати недійсними укладених на його підставі договору купівлі-продажу та договору іпотеки.
 
Враховуючи вказані обставини, суд погодився із доводами прокурора та задовільнив позовні вимоги в повному обсязі.
 
Крім того, обвинувальний акт відносно одного із зловмисників, який протиправно заволодів цим майном, скеровано до Шевченківського районного суду м. Києва для розгляду по суті.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1944