01.02.2022

1,9 млн грн субсидій, втрачених через службову недбалість – судитимуть ексдиректора Департаменту соцполітики КМДА

                  

Київською міською прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт відносно ексдиректора Департаменту соціальної політики Київської міської ради (КМДА) за фактом службової недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України).
 
Згідно із матеріалами обвинувачення, колишній директор Департаменту соцполітики не вжив всіх заходів, спрямованих на стягнення суми заборгованості з підприємства-теплопостачальника, яке за час опалювального сезону 2017-2018 років не використало кошти субсидій, виділених Департаментом. Вказане підтверджено висновками ревізії Державної аудиторської служби України та проведеними судовими експертизами.
 
Встановлено, що після завершення опалюваного сезону підприємством-теплопостачальником було змінено юридичну адресу та розпочато процедуру банкрутства, а також господарським судом затверджено реєстр кредиторів без врахування надмірно сплачених коштів.
 
У зв’язку із бездіяльністю ексдиректора Департаменту стягнення з підприємства-боржника 1,9 млн грн сплаченої субсидії стало неможливим.
 
Наразі обвинувальний акт скеровано до суду для розгляду по суті.
 
Крім того, до Київської міської державної адміністрації направлено листа про вирішення питання із заявлення позову до обвинуваченого про відшкодування завданої шкоди.
 
Досудове розслідування здійснювалося слідчими СУ ГУ НП у м. Києві за матеріалами Служби безпеки України.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1428