02.02.2022

За клопотанням прокуратури суд повторно наклав арешт на садибу Барбана

                                              

За клопотанням Шевченківської окружної прокуратури міста Києва суд повторно наклав арешт на цілісний майновий комплекс по вул. Обсерваторній, 6 у центрі Києва – будівлю ХІХ століття, відомою як садиба Барбана. Арешт передбачає заборону вчиняти будь-які дії з цим майном, у тому числі проводити будівельні та земляні роботи на земельній ділянці, на якій воно розташоване.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Накладання арешту на майно обумовлено тим, що будівля та земельна ділянка визнані речовим доказом у кримінальному провадженні, розпочатому за ст. 356 КК України (Самоправство) за фактом ймовірної протиправної будівельної діяльності на цій ділянці.
 
Земельна ділянка разом із садибою знаходиться в межах історичного центру міста, історичного ареалу, в зоні регулювання забудови першої категорії, археологічній охоронній зоні. Будувати тут можна лише з дозволу відповідного органу охорони культурної спадщини.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснює Шевченківське управління поліції ГУ НП в м. Києві за процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури міста Києва.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1521