03.02.2022

Чоловік, який через соцмережу погрожував судді вбивством, отримав покарання

                                      

За підтримання публічного обвинувачення Деснянською окружної прокуратурою міста Києва судом оголошено обвинувальний вирок чоловіку, який погрожував вбивством судді у зв’язку з її діяльністю, пов’язаною із здійсненням правосуддя (ч. 1 ст. 377 КК України).
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що у вересні 2021 року суддя Деснянського районного суду міста Києва винесла рішення у цивільній справі про стягнення грошових коштів з 51-річного киянина за позовом Київського міського центру зайнятості.
 
Будучи не згодним із рішенням судді та бажаючи їй помститися, чоловік надіслав у приватні повідомлення офіційної сторінки Деснянського районного суду міста Києва у соціальній мережі «Facebook» повідомлення зі змістом, які містили погрози вбивством вказаній судді.
 
У ході досудового розслідування під час обшуку житла чоловіка правоохоронці виявили техніку, з якої він відправляв повідомлення з погрозами.
 
Під час розгляду кримінального провадження у суді обвинувачений свою вину визнав повністю та щиро розкаявся.
 
Вироком Дніпровського районного суду м. Києва обвинуваченого визнано винним у скоєному та призначено покарання у вигляді 1 року позбавлення волі із застосуванням ст. 75 КК України, встановлено іспитовий строк 1 рік.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1860